အုပ္စု-၁
1. ေကာက္ညွင္း ငခ်ိပ္ ၁၀၀ gm (ၿပာပီး ညက္ေအာင္ အမႈန္႔ႀကိတ္ထားပါ)
2. ေကာက္ညွင္းမႈန္႔ ၂၅ gm
3. ေရႊႀကည္မႈန္႔ ၂၅ gm (ညက္ေအာင္အမႈန္႔ႀကိတ္ထားပါ)
4. ဆား သင္႔ရံု
5. သႀကား ၇၅ gm
အုပ္စု -၂
1. အုန္းနို႔ ၁ ဗူး (၄၀၀ ml)
2. ေရ ၆၀ ml
အုပ္စု -၃
ေထာပတ္ ၃၀ gm
1. အုပ္စု-၁ မွ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ဇလံု တခုတြင္ သမေအာင္ ေရာပါ၊
2. အုပ္စု -၂ ထည္႔ပီး သမေအာင္ေမႊပါ၊
3. မီးဖိုေပၚမွာ မုန္႔က်ိဳမည္႔ အိုးတင္၊ မုန္႔ရည္ ထည္႔ပီး မီးေအးေအးၿဖင္႔ ေမႊေပးေနပါ၊ မုန႔္ရည္ ၿပစ္စၿပဳလာေသာအခါ ခပ္ၿမန္ၿမန္ေမႊေပးမွ.. မုန္႔သားညက္ပါမည္။ ေနာက္ပိုင္းတြင္ ပံုမွန္ ေမႊေပးနိုင္ပါတယ္။
4. ေရ ခန္းၿပီး မုန္႔သား ေတာ္ေတာ္ စီးလားေတာ႔ ေထာပတ္ နည္းနည္းထည္႔လိုက္ ေမႊေပးလိုက္လုပ္ပါတယ္၊ ေထာပတ္ကို ၃ ခါခြဲထည္႔ပါတယ္၊
5. ကၽြန္မက ၃၅ မိနစ္ ေမႊပါတယ္..၅၀ မိနစ္ ေမႊေပးနိုင္လွ်င္ ပိုေကာင္းပါမည္၊မီး မၿပင္းရပါ..မီးၿပင္းလွ်င္ တူးကပ္ၿမန္ၿပီး မုန္႔ သား မနပ္ပါ၊ ႀကာႀကာေမႊနိုင္ေလေလ မုန္႔သား မည္းေလ..ညက္ေလ.. ေကာင္းေလ..။
မွတ္ခ်က္..
1. မမီး က ေကာက္ညင္းငခ်ိပ္ကို အိမ္သံုး blender ၿဖင္႔ ႀကိတ္တာေႀကာင္႔...မုန္႔သားမွာ အိပီး စားေကာင္းေသာ္လည္း မေခ်ာေမႊ႔ပါ၊
2. အခ်ိဳ မႀကိဳက္သူ မို႔ ယၡဳေပးထားေသာ သႀကားပမာဏက မမီး အတြက္ အေနေတာ္ၿဖစ္ေပမဲ႔ အခ်ိဳနွစ္သက္သူတို႔ အဘို႔ သႀကားအနည္းငယ္တိုးထည္႔ရန္ လိုေကာင္းလိုမည္၊
3. ေရႊႀကည္မႈန္႔ အလြယ္တကူ မရလွ်င္ ေကာက္ညွင္းမႈန္႔ အစားထိုးၿပီး လုပ္နုိင္ပါသည္။
4. ေနာက္တႀကိမ္လုပ္ေသာ အခါ..မုန္႔သား နပ္၍ ေမႊရသက္သာေအာင္ မုန္႔ရည္ကို rice cooker တြင္ အရင္ ခ်က္ပီးမွ မုန္႔ႀကိဳမည္႔ အိုးထဲ ေၿပာင္းၿပီး ေမႊႀကည္႔ဦးမည္လို႔ စဥ္းစားထားပါတယ္..၊
5. ဒီမုန္႔ေလး မလုပ္စားခင္မွာ..ကိုယ္လက္ေမာင္းႀကြက္သားေတြကို အရင္ စစ္ေဆးပါ..လိုအပ္လွ်င္ ၀ိတ္မပါ..
6. ေလာကႀကီးမွာ အဆင္မေၿပသမွ် အံႀကိတ္မ်ိဳသိပ္ ထားတာေလးေတြရိွပါလွ်င္…..မုန္႔ ေမႊရာတြင္ ထည္႔သံုးပါ..
Shared from Myanmar Kitchen in Hawaii (FB)
No comments:
Post a Comment