Sunday, March 23, 2014

ရွမ္းဆန္စီးေခါက္ဆြဲ (သို.) ေရစိမ္ေခါက္ဆြဲ အသုပ္နွင့္အရည္


ဒီေန. ေဖေဖာ္၀ါရီလ (၇) ရက္ေန.ပာာ ရွမ္းျပည္နယ္ေန.ျဖစ္တာေျကာင့္ရွမ္းျပည္နယ္က အစားအစာေလး ေတြထပ္တင္ေပးပါမယ္..
ရွမ္းေခါက္ဆြဲသည္လဲ ရွမ္းျပည္မွအစားအစာတစ္ခုပါပဲ… က်ြန္မကေတာ.ဆန္စီးေခါက္ဆြဲကိုတိုပာူးေႏြးနွင့္စားရတာပိုျကိုက္ျပီး ၊ ေရစိမ္ေခါက္ဆြဲကိုေတာ. အရည္နွင့္စားရတာပိုျကိုက္ပါတယ္ရွင္..

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

-ဆန္စီးေခါက္ဆြဲ ( or) ေရစိမ္ေခါက္ဆြဲ - 500 g ( ေခါက္ဆြဲေျခာက္ျဖင့္လုပ္မည္ဆိုလ်င္ 20 မိနစ္ခန္.ေရစိမ္ထားရန္လိုသည္)
-ၾကက္သား(သို႔)ဝက္သား 300gm ကို ခပ္နွုတ္နွဳိတ္လွီးထားကာ နႏြင္း၊ဆား၊အရသာမုန္.၊ငံျပာရည္တို.နွင့္နယ္ထားပါ။
-ၾကက္သြန္နီ ၂လုံးနွင့္ ျကက္သြန္ျဖဴ 2မွြာကို ငရုပ္အေရာင္တင္မွဳန္.ေရာကာေထာင္းထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး (2)လံုးကို ေတာက္ေတာက္စဥ္းထားပါ၊
-ေရြွပဲရြက္ (သို.) ေရြွပဲညြန္. (100) g ကိုေရေဆးျပီးစစ္ထားပါ၊
-တိုပာူးေျကာ္
-ၾကက္သြန္ပင္နွင့္နံနံပင္ 3 ပင္စီ ပါးပါးလီွးထားပါ။
-ေျမပဲဆံေလွာ္နွင့္ နွမ္းေလွာ္ေထာင္းျပီးသား - 50 g
- ပဲငပိအစပ္ - 50 g
-ရွမ္းခ်ဥ္ - 100 g မရိွက မုန္ညွင္းစိမ္းပင္ေသးေသး(သို.) မုန္လာဥအ၇ြက္ကိုေရစင္စင္ေဆးကာပါးပါးလွီးျပီးရွာလကာရည္အနဲငယ္နွင့္ နယ္ထားပါ။
-မညွက္တညွက္ေထာင္းထားေသာငရုပ္သီးေျခာက္မုန္.ထဲကို ဆီပူပူကိုငရုပ္သီးျမဳိပ္ရုံထည.္ကာ အေအးခံထားပါ။
-ၾကက္သားမႈန္႕၊ဂ်င္း၊ျကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုပ္ေကာင္း၊ ေ၇ွာက္ေကာပတ္ေကာမွဳန္.(သို.)နာနတ္ပြင့္ - 2 ပြင့္
-ျကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ကို ငရုပ္သီးအေရာင္တင္နွင့္ေရာကာခ်က္ထားပါ၊
-ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ွဆား၊ ျကာညိဳ သို. သျကား အနဲငယ္စီ
ခ်က္နည္း
-ပာင္းခ်က္ရန္အတြက္ ေထာင္းထား ေသာျကက္သြန္ျဖဴနီကို ဆီသတ္ျပီး ခပ္နွုတ္နွဳိတ္လွီးထားကာ နႏြင္း၊ဆား၊အရသာမုန္.၊ငံျပာရည္တို.နွင့္နယ္ထားေသာ ၾကက္သား(သို႔)ဝက္သား 300gm ႏွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ေရွာက္ေကာပတ္ေကာမုွန္.အနဲငယ္(သို.) ေထာင္းထားေသာ နာနတ္ 1ပြင့္ကို ငံျပာရည္၊ျကက္သားမုွန္.၊ဆားတုိ.ကိုထည္.ျပီး ေရကုန္ေအာင္လံုးခ်က္ပါ၊ ဆီျပန္ျပီဆိုလွ်င္ ေရေႏြးအနဲငယ္ထည္.ကာ ဆီျပန္ေအာင္ခ်က္ပါ။
-ပာင္းရည္အတြက္ ေရေႏြးဆူဆူ (2) liter ထဲသို. ျကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ဂ်င္းဒါးျပားရုိက္ကာထည္.ျပီး ၊ျကက္ရုိး (200) နွင့္ အခြံခြာကာပါးပါးလွီးထားေသာမုန္လာဥ၊ ျကက္သားမုွန္.၊ဆား၊ငံျပာရည္၊ငရုပ္ေကာင္း၊ ေထာင္းထားေသာနာနတ္ပြင့္တို.ကိုထည္.ကာ ေရအနဲငယ္ခန္းေအာင္တည္ထားပါ..
ျပင္ဆင္နည္း
စားခါနီးမွေခါက္ဆြဲ တစ္ပဲြစာနွင့္ ေရြွပဲရြက္ကို ေရေႏြးဆူဆူတြင္ 1 မိနွစ္ခန္.ျပဳတ္ျပီး ေရစစ္ျပီး ပုဂံထဲသို.ထည္.ပါ၊ အေပၚမွ ျကက္သားပာင္း၊ျကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ျကာညို.၊ဆား၊ ပဲငပိအစပ္၊ၾကက္သားမႈန္႕၊ေျမပဲဆံေလွာ္ေထာင္း၊ၾကက္သြန္ပင္နွင့္နံနံပင္၊ တိုပာူးေျကာ္ ရွမ္းခ်ဥ္နွင့္ငရုပ္သီးတို.ကိုထည္.ကာ ရွမ္းေခါက္ဆြဲအသုပ္ကိုစားသံုးႏိုင္ပါျပီရွင္..
ပာင္းရည္ပုဂံတြင္ျကက္ရုိးစြပ္ျပဳတ္၊ ျကက္သြန္ပင္ နွင့္ ငရုပ္ေကာင္းထည္.ကာ ရွမ္းေခါက္ဆြဲအသုပ္နွင့္တြဲျပီးေသာက္သံုးနိုင္ပါတယ္..
ရွမ္းဆန္စီး( သို.) ေရစိမ္အရည္နွင့္စားလိုသူမ်ား ေခါက္ဆြဲဖတ္ကိုေလ်ာ.ထည.္ကာ ခပ္မာမာျပဳတ္ထားေသာေခါက္ဆြဲထဲသို. ျကက္ရုိးစြပ္ျပဳတ္ကိုေလာင္းထည္.ကာ က်န္တာကအသုပ္ကဲ.သို.ပင္ထည္.ျပီး သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီရွင္။
ရွမ္းေခါက္ဆြဲ အရည္ထဲသို. ဆီတိုပာူးျကိုက္သူမ်ား ထည္.စားနိုင္သည္။
(မွတ္ခ်က္) ေခါက္ဆြဲကိုုျကိုတင္ျပီးျပဳတ္ထားရန္မလို

Shared from Myanmar Foods & Others (FB)

No comments:

Post a Comment