Saturday, March 22, 2014

အညာႏို႔ခဲ လုပ္စားမယ္




ဒါလဲ ေမျမိဳ႕မွာစားခဲ႔တာပဲေနာ္၊ ႏို႔ခဲကအညာဘက္က ပိုလုပ္စားၾကပါတယ္၊ ႏို႔ခဲခ်က္စပ္စပ္ေလးစားခ်င္ေနတာၾကာျပီ၊ ေမျမိဳ႕က အေဒၚၾကီးတေယာက္ လုပ္တာျမင္ဖူးတာပါ၊ သူကေတာ့ မု႐ိုးေစး အစက္ေလးေတြခ်ပါတယ္ ၊အညာဘက္မွာဒီအပင္ေပါမႇေပါ၊ ဒီမွာ ေတာ့မု႐ိုးမရွိလို႔ သံပရာေရသုံးမယ္ေနာ္၊ အဓိက က ႏြားႏို႔ပ်က္သြားေအာင္ အခ်ဥ္ထဲ႔တာပါေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

-ႏြားႏို႔ သံုးလီတာခြဲ ဘူးၾကီးတဘူး( ျပီးရင္ေသးေသးေလးပဲက်န္တာ)
-သံပရာသီးႏွစ္လုံး
-ဆားနဲနဲ




စစခ်င္း ႏြားႏို႕ေတြအိုးထဲ ထဲ႔ျပီ တည္ထားပါေနာ္( မီးနဲနဲ)

၊ႏြားႏို႔ ပူလာမယ္ဆိုရင္ ခုလိုမ်ိဳးသံပရာရည္ ထဲ႔ျပီး ဆက္ေမႊပါေနာ္



၊ ေတာ္ေတာ္ၾကာ ပြက္ခါနီးရင္ ႏြားႏို႔ စပ်က္လာတာေတြ႕ရပါမယ္။

အဆင္သင္႔အေနအထားကိုေရာက္ပါျပီ



အရည္နဲ႔အဖတ္ ကြဲျပီဆိုရင္ ပိတ္စခံျပီး အရည္စစ္ခ်ပါ၊ စစ္လို႔ရတဲ႔အရည္ေတြက ႏို႔ဦးရည္လိုပဲအားရွိပါတယ္ ဆိုလို သိမ္းထားလိုက္တယ္(သမီးငယ္ကအရမ္းၾကိဳက္ပါတယ္)၊ ေနာက္ျပီး ဟင္းထဲ ထဲ႔ခ်က္လို႔ရွိရင္ စိမ့္ပါတယ္ေနာ္။


အရည္စစ္ျပီးသားအဖတ္ေတြကိုဆားနဲနဲထဲ႔နယ္ျပီး အဲဒီအဝတ္နဲ႔ပဲ က်ပ္က်ပ္စည္းျပီးအေလးဖိထားလိုက္ပါေနာ္ ၊ ေလး ငါး နာရီဆိုရင္ရပါျပီ



ရလာတဲ႔ ႏြားႏို႔ခဲေလးကို ဒယ္ေပၚမွာဆီသုတ္ရုံေလး သုတ္ျပီး ကင္ပါ၊ ညိဳလာရင္ ႏြားႏို႔ခဲေလးရပါျပီေနာ္


Shared from 
http://htetfamily.com/2012/02/11/%E1%80%A1%E1%80%8A%E1%80%AC%E1%82%8F%E1%80%AD%E1%80%AF%E1%82%94%E1%80%81%E1%80%B2%E1%80%9C%E1%80%AF%E1%80%95%E1%80%B9%E1%80%85%E1%80%AC%E1%80%B8%E1%80%99%E1%80%9A%E1%80%B9/

No comments:

Post a Comment