တိုပာူးကိုေျကာ္စား၊သုပ္စား၊ခ်က္စားေလ.ရွိပါတယ္ ..ကေလာမွာေတာ. ငါးရက္တေစ်းဆိုေတာ. ေစ်းေန.မွာပာင္းမခ်က္ပဲ ထမင္းနဲ.တိုပာူးသုပ္ကိုတြဲစားေလ.ရွိပါတယ္… ေျကာ္ျပီးေတာ.လဲ မုန္ပာင္းခါးဖတ္နဲ.လဲတြဲျပီးသုပ္စားေလ.ရွိပါတယ္..ရွမ္းေခါက္ဆြဲ၊တိုပာူးေႏြးထဲလဲထည္. စားျကပါတယ္..
တိုပာူးကို နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳးက်ိဳခဲခဲ.ဖူးေသာ္လဲ က်န္မအတြက္ကေတာ. ဒီနည္းကအဆင္ေျပဆံုးပါ..
တိုပာူးလုပ္နည္းကေတာ. ကုလားပဲစစ္စစ္ကို တညေရစိပ္ ျကိတ္စက္နဲ. ျကိတ္(ပဲတဆ ေရေလးဆ) ျပီးရလာတဲ.ပဲေရကို ပိတ္ပါးေလးနဲ.စစ္ပါ ျပီးရင္အနည္ထိုင္ထားလိုက္ပါ…(အနည္းဆံုး ၁နာရီ) ထားပါ…ကုလားပဲမုန္.သံုးသူမ်ားလဲ ကုလားပဲစိမ္းမုွန္.ကို ပဲတဆ ေရေလးဆ နဲ.ေျကေအာင္ေမြျပီး ပိတ္ပါးေလးနဲ.စစ္ျပီးအနည္ထိုင္ထားပါ..
တိုပာူးစက်ိဳပါေတာ.မယ္… အနည္ထိုင္ထားတဲ.ပဲရည္အေပၚရည္ျကည္ေလးေတြကို က်ိဳမဲ.အိုးထဲကိုထည္.ျပီးမီးျပင္းျပင္းနွင့္ အ၇င္ျကိုပါ …အ၀ါေရာင္ျကိုက္သူမ်ား ဆႏြင္းအနဲငယ္ထည္.ပါ၊ အရသာအတြက္ဆား ထည္.ျကိုပါ…
တိုပာူးအခ်ဥ္ (သို.) ပဲခ်ဥ္အတြက္..တိုပာူးအရည္ျကည္က်ိဳေနတဲ.အခ်ိန္တက္လာတဲ. အမိုတ္ေလးေတြကိုဆယ္ယူထားတာပါ၊
ပြက္ပြက္ဆူျပီးအနဲငယ္ျပစ္လာရင္ က်န္တဲ.ကုလားပဲအနည္ကို ခဲမေနေအာင္ေမြျပီးမွထည္.ကာ 10 or 15 မိနစ္ခန္.မီးျပင္းျပင္းနွင့္ဆက္တိုက္ေမြပါ … တိုပာူးခဲရန္ဗန္းထဲသို. ဆီသုပ္ (သို.) ငွက္ေပ်ာဖက္ခင္းကာ တိုပာူးရည္ေလာင္းထည္.ကာ မ်က္နွာျပင္ညီေအာင္ညိွျပီး အေအးခံပါ…
တိုပာူးခဲလွ်င္ တိုပာူးအစိမ္းကို အေနေတာ္တုန္းျပီး အစိမ္းကိုေသာ္လည္းေကာင္း ၊ေျကာ္ျပီးေတာ.လည္းေကာင္း ခရမ္းခ်ဥ္သီးနွင့္သတ္သတ္လြတ္ခ်က္စားနိုင္ပါတယ္..
တိုပာူးေျကာ္ကို ပါးပါးညုပ္ကာ တိုပာူးေျကာ္ျကီးပဲေသာ္လည္းေကာင္း၊ပါးပါးလွီးထားေသာ တိုပာူးအစိမ္းနွင့္လည္းေကာငး္၊ မုန္.ပာင္းခါးဖတ္နွင့္တြဲကာလည္းေကာင္း၊ အစာပလာနွင့္ အရသာမ်ားျဖစ္သည္. ပဲခ်ဥ္၊ရွာလကာရည္၊ ျကက္သြန္ျဖဴရည္ ၊ဆားရည္ or ငံျပာ၇ည္ ၊ ငရုပ္ျကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ နဲ. ေဂၚဖီ ၊နံနံပင္၊ျကက္သြန္ပင္ပါးပါးလွီး ထည္.ကာသုပ္စားလို.ရပါျပီရွင္...ရွာလကာရည္အစား ရွမ္းမုန္ညွင္း ခ်ဥ္ or မုန္လာဥ ခ်ဥ္ နဲ. အရည္ထည္.သုပ္လဲရပါတယ္ရွင္
တိုပာူးေျကာ္ (သို.) တိုပာူးေျကာ္တစ္ခုကို အလယ္မွေဒါင့္ျဖတ္နွစ္ပိုင္းျဖတ္ျပီး နွစ္ျပန္ေျကာ္ကာ အင္းလး Style ပဲခ်ဥ္(ပဲခ်ဥ္၊ရွာလကာရည္၊ ျကက္သြန္ျဖဴရည္ ၊ဆားရည္ or ငံျပာ၇ည္ ၊ ငရုပ္ျကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ နဲ. ေဂၚဖီ ၊နံနံပင္၊ျကက္သြန္ပင္ပါးပါးလွီး စသည္. အစာပလာနွင့္အရသာမ်ားကိုပုဂံတစ္ခုတြင္ထည္.ပါ) နွင့္တြဲစားနိုင္ပါသည္။
တိုပာူးသုပ္ကို ေတာင္ပိုင္းရွမ္းျပည္ စတိုင္မျကိုက္သူမ်ား ရွာလကာရည္၊ ပဲခ်ဥ္အစား၊မန္က်ည္းသီးမွည္.နွင့္ ေရွာက္ရြက္ပါးပါးလွီးကာသုပ္စားနိုင္ပါတယ္ရွင္
Shared from Myanmar Foods & Others (FB)
No comments:
Post a Comment