Sunday, March 23, 2014

သံုးထပ္ဝက္ နွင့္ မွဳိ ဟင္းထုပ္ (၁၂ ထုပ္)


http://chawsufoodfriends.wordpress.com/2012/09/20/

** သံုးထပ္ဝက္ နဲ. မွဳိ ဟင္းထုပ္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ….

1. ခပ္ေသးေသးလွီးထားေသာ ဝက္သံုးထပ္သား – တရုတ္ပန္းကန္လံုး ၂ လံုးခန္.
2. မွဳိ – 300 g တရုတ္ပန္းကန္လံုး ၃ လံုးခန္. (ေရေဆးၿပီး ေရျပန္စစ္ထားပါ။)
3. ဆန္အစိမ္းမွဳန္. – တရုတ္ပန္းကန္လံုး ၂ လံုးခြဲခန္.
4. အရသာမွဳန္. (chicken powder) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္းခြဲ
5. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
6. ေထာင္းထားေသာ ဂ်င္း – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
7. ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
8. ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
9. ဗူးထဲမွ အခြံႏႊာၿပီးေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အရြယ္လတ္ – ၂ လံုး (ဗူးခရမ္းခ်ဥ္သီး မဟုတ္လွ်င္ ေပ်ာ့သြားေအာင္ microwave ထဲ ၅ မိနစ္ခန္.ထည့္ျပီး အခြံႏႊာသံုးပါ။)
10. ဗူးထဲမွ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
11. ေရ – တရုတ္ပန္းကန္လံုး ၃ ပံု ၂ ပံုခန္.

ေရမွလႊဲ၍ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို ဇလံုတစ္လံုးထဲထည့္ပါ။

မွဳိထဲမွ ေရမ်ားထြက္လာဦးမည္မို. ေရကိုနည္းနည္းျခင္း ထည့္ၿပီး နယ္ေပးပါ။ (ေရအနည္းအမ်ားကို အနည္းငယ္ခ်ိန္ဆပါ။ မွဳန္.နွစ္ကို အရမ္းမက်ဲ၊ အရမ္းမပ်စ္ပါေစနွင့္။)

ငွက္ေပ်ာရြက္၏လက္ေနေသာဖက္ကို အျပင္ထားကာ မုန္.နွစ္ (ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း ေမာက္ေမာက္)ကို ထည့္ၿပီး ထုပ္ပါ။

ထုပ္ၿပီးသည္မ်ားကို ေပါင္းအိုးထဲ ေမွာက္ၿပီးထည့္ပါ။

ၿပီးလွ်င္ ေရတစ္ဝက္ေက်ာ္ေက်ာ္ထည့္ကာ ဆူေအာင္တည္ထားသည့္ အိုးေပၚတင္၍ ၄၅ မိနစ္ခန္႕ ေပါင္းၿပီးလွ်င္ အရမ္းနူးအိ ခ်ဳိျမေနေသာ သံုးထပ္ဝက္ နဲ. မွဳိ ဟင္းထုပ္ေလး အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။

Shared from Chaw Su's Food Friends (FB)

No comments:

Post a Comment