Sunday, March 23, 2014

အုန္းႏူိ.ၾကက္ဥေၾကာ္ ဂဏန္းခ်ဥ္စပ္အစာသြပ္


(ကြ်န္မရဲ့ ဒုတိယေျမာက္စာအုပ္ (အစိမ္းေ၇ာင္) စာမ်က္နွာ ၁၂ - ၁၃ မွာပါၿပီးသားေလးပါ။)

http://chawsufoodfriends.wordpress.com/2012/07/24/

** ဂဏန္းခ်ဥ္စပ္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…

1. ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
2. ပါးပါးေသးေသးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃ တက္
3. ပါးပါးေသးေသးလွီးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း – ၂ ေတာင့္
4. သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
5. ငရုတ္ေကာင္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
6. ငါးမာဆလာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
7. ငါးငံျပာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
8. သံပုရာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
9. ဂဏန္းအသား – တရုတ္ပန္းကန္လံုး ၁ လံုးခန္. (ဂဏန္းသားထဲမွာ ေရတတ္ႏိူင္သမွ် မက်န္ေအာင္ လုပ္ထားပါ၊)
10. ပါးပါးလွီးထားေသာ ေရွာက္ရြက္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
11. ပါးပါးလွီးထားေသာ ပူစီနံ(mint) – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
12. ပါးပါးေသးေသးလွီးထားေသာ မုန္လာဥနီ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း

ဆီအနည္းငယ္ပူလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ငရုတ္သီးထည့္ၿပီး စကၠန္. ၃၀ ခန္.ေၾကာ္ပါ။

ၿပီးလွ်င္ သၾကား၊ ငါးငံျပာရည္၊ သံပုရာရည္၊ ငါးမာဆလာ နွင့္ ငရုတ္ေကာင္းတို.ကိုထည့္ၿပီး ၁ မိနစ္ခန္.ေၾကာ္ေပးပါ။

ထို.ေနာက္ ဂဏန္းသား ထည့္ကာ ၁ မိနစ္ခန္. ေၾကာ္ၿပီးေနာက္၊ ေရွာက္ရြက္၊ ပူစီနံ နွင့္ မုန္လာဥနီ တို.ကိုထည့္၍ ၁ မိနစ္ခန္. ထပ္ေၾကာ္ၿပီးလွ်င္ အစာသြပ္ရန္ ဂဏန္းခ်ဥ္စပ္ကိုရပါၿပီ။

** အုန္းႏူိ.ၾကက္ဥေၾကာ္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…

1. ၾကက္ဥ – ၄ လံုး
2. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
3. အုန္းႏူိ. – ထမင္းစားဇြန္း ၆ ဇြန္း
4. ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း

ဆီမွလြဲ၍ က်န္အားလံုးကို ပန္းကန္လံုးတစ္ခုထဲ ထည့္ၿပီး ခေလာက္ထားပါ။

** အုန္းႏူိ.ၾကက္ဥေၾကာ္ ဂဏန္းခ်ဥ္စပ္အစာသြပ္ စလုပ္ရေအာင္…

medium heat နွင့္ အပူေပးထားသည့္ ဒယ္အိုးထဲမွ ဆီပူလာလွ်င္ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥအရည္ကို ဒယ္အိုးတစ္ခုလံုး နွံ.သြားေအာင္ ေလာင္းထည့္ေပးပါ။

ဒယ္အိုးေဘးဖက္တြင္ အရည္မ်ားအိုင္ေနလွ်င္ ဇြန္းနွင့္ ျဖည္းျဖည္းခ်င္း အလယ္ကိုျဖန္.ေပးပါ။

အရည္မ်ား တတ္ႏူိင္သမွ် ျပန္.သြားေအာင္ ဒယ္အိုးအား ဟိုဖက္၊ ဒီဖက္ေစာင္းေပးပါ။

၂ မိနစ္ခန္.ၾကာလွ်င္ ဂဏန္းခ်ဥ္စပ္ကို ၾကက္ဥေၾကာ္အလယ္ထဲကို ထည့္ပါ။

အနားနွစ္ဖက္ကို ဇြန္းျပားနွင့္ ျဖည္းျဖည္းခ်င္း ထိုးၿပီးခြါကာ လက္နွင့္ဆြဲၿပီး ေခါက္ေပးပါ။

ေခါက္ၿပီးလွ်င္ ဇြန္းျပား ၂ ခုသံုးၿပီး မကာ ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲထည့္ပါ။

ဓါး နွင့္ အပုိင္း ၄ ပိုင္း ျဖတ္ကာ အုန္းႏူိ.ၾကက္ဥေၾကာ္ ဂဏန္းခ်ဥ္စပ္အစာသြပ္ ကို အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏူိင္ပါၿပီ။

Shared from Chaw Su's Food Friends (FB)

No comments:

Post a Comment