Monday, March 10, 2014

အညာမုန္.လက္ေဆာင္း


မုန္.လက္ေဆာင္းလုပ္နည္းကလြယ္ေပမယ့္..မုန္.လက္ေဆာင္းဖတ္လုပ္နည္းေလးကသာ.. အနည္းငယ္ခက္ခဲတယ္ ထင္ရေပမယ့္... စမ္းလုပ္ၾကည့္ၿပီး (၁)ၾကိမ္ (၂)ၾကိမ္ဆိုရင္.. အလြယ္ကူဆုံး ျဖစ္သြားပါမယ္..။

အခုေခတ္ကာလမွာဆန္ၾကိတ္ဆုံေတြအင္မတန္ရွားပါးသြားလို. အေ၀း၊ ၿပည္တြင္းအားလုံးအဆင္ေၿပလြယ္ကူေအာင္ဆန္မွဳန္.နဲ.ပဲေၿပာေပးသြားပါမယ္

မုန္.လက္ေဆာင္းဖတ္လုပ္နည္း
********************

ဆန္မွဳန္.ႏုႏု...........၁၀ ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
ေကာ္မွဳန္.(သို.) ေၿပာင္းမွဳန္. ..၂ ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
ထုံးက်က္တက္ရည္...........၂ လီတာခန္.
(အစိမ္းေရာင္ေလးၾကိဳက္သူမ်ားက ဆြမ္းေမႊးရြက္ရည္ထည့္သုံးႏိူင္ပါတယ္)

ကြ်န္ေတာ္ကေတာ့အစိမ္းေရာင္မၾကိဳက္တတ္သလို ထန္းလ်က္ရည္နဲ.စားတာမို.အေရာင္မထည့္ပါဘူး..။

စားထုံးကို ေရ ၂လီတာနဲ.ေဖ်ာ္ၿပီး ေက်ာက္ခ်ဥ္တုံး ခပ္ေသးေသးကို ထည့္လိုက္ပါ...။အနည္ထိုင္ၿပီး အရည္ၾကည္တက္လာတာနဲ. ထုံးက်က္တက္ရည္ရပါၿပီ။

ဆန္မွဳန္. ၊ ေကာ္မွဳန္.(သို.) ေၿပာင္းမွဳန္. တို.ကိုေရာၿပီး ထုံးက်က္တက္ရည္နဲ. ေရာက်ိဳပါ။ (အေရာင္၊ရနံ.ၾကိဳက္သူေတြက ဆြမ္းေမႊးရြက္ရည္ ထည့္သုံးႏိူင္ပါတယ္။

ေတာ္ေတာ္ေလးပ်စ္ခဲမလာခင္ ဇလုံၾကီးၾကီးတစ္ခု (ၿဖစ္ႏိူင္ရင္ေရခဲပါထည့္)
ထားေသာခြက္အေပၚမွာဇကာ (မိမိၾကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ့ မုန္.ဖတ္အရြယ္ေပၚမူတည္) တင္ထားပါ။

မုန္.ႏွစ္က်ိဳတာပ်စ္လာၿပီဆိုရင္..ဇကာထဲကိုနည္းနည္းခ်င္းေလာင္းခ်ၿပီးဇြန္းနဲ. ဖိခ်ေပးရပါမယ္...။

ဒါမွသာ မုန္.ဖတ္ေလးမ်ားအသြင္ေရေအးထဲကိုေရာက္ၿပီးခဲသြားမွာပါ။

ေအာက္ခံေရကိုလည္းမၾကာခဏဆိုသလိုလဲလွယ္ေပးရပါမယ္...။

ေနာက္ဆုံးေအးသြားၿပီဆိုမွ..ေရေအးၿပန္စိမ္ထားေပးပါ။

ထန္းဖိုထန္းလ်က္ကိုဆားအနည္းငယ္ႏွင့္အတူေရာက်ိဳၿပီး..အေအးခံပါ။

မုန္.လက္ေဆာင္းဖတ္ထဲကို မိမိလိုအပ္သေလာက္ထည့္ၿပီး.. ႏွမ္းေထာင္းေလးၿဖဴး..အုန္းသီးၿခစ္ေလးမ်ား
ထည့္ကာေသာက္သုံးႏိူင္ပါတယ္..။

နန္ကထိလို.ေခၚတဲ့ ငခ်ိတ္ေပါင္းေလးမ်ားထည့္စားသုံးသလို ေဆးကုလားမ နံ.သာရည္ေလးလည္း ထည့္သုံးေဆာင္ႏိူင္ပါတယ္...။

( မွတ္ခ်က္.. ထန္းဖိုထန္းလ်က္မရိွလို. ထန္းလ်က္ အေသး သုံးထားတာေၾကာင့္ အေရာင္မလွသလို ...အုန္းသီးၿခစ္လည္း မၾကိဳက္လို.မထည့္ထားေပမယ့္.. ေႏြရာသီ.. အညာေဒသကို မွတ္မွတ္ရရ အလြမ္းေၿပၿဖစ္ပါတယ္)

Shared from ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား (FB)

No comments:

Post a Comment