Wednesday, March 5, 2014

ကိုင္းခရမ္းခ်ဥ္ႏွင့္ ငရုတ္ပန္ေထြေဖ်ာ္


ကိုင္းခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကီးၾကီး..............၅ လုံး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ............................. ၅ တက္
ငရုတ္သီးစိမ္း............................၂၀ ေတာင့္ခန္.
ၾကက္သြန္ၿမိတ္+နံနံပင္................၃ ပင္စီ
ဆား.......................................၁ဇြန္း(ထမင္းစား)
ပာင္းခတ္မွဳန္............................၁ ဇြန္း(လက္ဖက္ရည္ )

ကိုင္းခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုမီးေသြးမီးဖို( မီးက်ီးခဲ)ေအးေအးေလးမွာ သံဇကာေလးခံၿပီး..တစ္ခုလုံးအက်က္ညီေအာင္လွည့္ကင္ေပးပါ။
အေအးခံထားေပးပါ။

ငရုတ္သီးစိမ္းနွင့္ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုလည္း..မီးေအးေအးေလးမွာေလွာ္ပါ
(ငရုတ္သီးေလွာ္တာေရာ၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးမီးဖုတ္တာပါမီးေအးမွ...ထူးၿခားတဲ့ေမႊး
ရနံ.ကိုရမွာပါ။

ေလွာ္ထားတဲ့အေရာကိုဆား၊ဟင္းခတ္မွဳန္.တို.ႏွင့္အတူညွက္ေနေအာင္
ေထာင္းပါ။

ညွက္ၿပီဆိုရင္ေတာ့...မီးဖုတ္ထားတဲ့ကိုင္းခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြထည့္ၿပီးက်ည္ေပြ.
နဲ.ၾကိတ္ေခ်ေပးပါ။

ပါးပါးလွီးထားတဲ့ၾကက္သြန္ၿမိတ္+နံနံပင္ေလးေတြေရေမႊၿပီးရင္အဆင္သင့္ၿဖစ္
ပါၿပီ။

မုန္ညွင္းစိမ္း+ပဲၿပားပာင္းခ်ိဳရည္ ၊ငါးဆားနယ္ေၾကာ္ေလးမ်ားနဲ.အလိုက္ဖက္
ဆုံးၿဖစ္ပါလိမ့္မယ္...ခင္ဗ်ာ။

Shared from ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား (FB)

No comments:

Post a Comment