ကြ်န္ေတာ္တို.မိုးကုတ္ၿမိဳ.မွာဆန္တိုဟူးသုပ္ လို.ပဲေခၚပါတယ္.. ရွမ္းအမည္ရိွပါလိမ့္မယ္..ကြ်န္ေတာ္ေတာ့..ေသခ်ာမသိလို.မေရးရဲပါ။
ပထမဆုံး..ဆန္တိုဟူးက်ိဳနည္းေလးပါ။
မုန္.ကြ်ဲသည္းက်ိဳနည္းနဲ.အနည္းငယ္ဆင္တူပါတယ္..။
စားထုံး..အနည္းငယ္ကို ေရတစ္ခြက္ ( လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး) နဲ.ေရေဖ်ာ္ၿပီး..အနည္ထိုင္ေအာင္ထားပါ။
ဆန္ၾကမ္းမွဳန္.( ေကာင္းစြာညွက္ေသာ) ၂ ခြက္ကိုေရေဖ်ာ္ၿပီး ( အထုံးေလးမ်ား မရိွေစရ ) အိုးတစ္လုံးမွာထည့္က်ိဳပါ ။
ဆန္မွဳန္.ရည္ အနည္းငယ္ပ်စ္လာၿပီဆိုရင္.. ထုံးရည္ၾကည္ေလး ထပ္ထည့္ၿပီး သမေအာင္ေမႊပါ ( မီးမၿပင္းေစရ ၊ တစ္ဖက္တည္း ကိုပဲေမႊေပးပါ ။)
ဆားအရသာေလးပါသည္ဆိုရုံထည့္ပါ ။
လင္ဗန္း (သို.) ခြက္ တစ္ခုထဲမွာေလာင္းခ်ၿပီးအေအးခံထားပါ။
ထိုစဥ္အခ်ိန္မွာပါ၀င္ပစၥည္းေတြကိုၿပင္ဆင္ပါ။
ထန္းညွက္ကို ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ၾကိဳပါ။ ပဲငံၿပာရည္ အပ်စ္အနည္းငယ္ ေရာထည့္ေမႊေပးပါ။
ၾကက္သြန္နီေတြကို ပါးပါးလွီးၿပီးေရႊအိုေရာင္ရေအာင္ေၾကာ္ပါ။
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဆီခ်က္( နႏြင္းမပါ ) က်က္ခါနီးမွာ ေထာင္းထားတဲ့ ႏွမ္းေလွာ္ေတြနဲ.အတူ ဆီခ်က္ခ်က္ပါ။
ငရုတ္သီးေလွာ္မွဳန္.ကို ဆီပူပူေလာင္းၿပီး..ဆီခ်က္ခ်က္ပါ။
ခ်င္းကိုညွက္ေနေအာင္ေထာင္းၿပီး...ရွလကာရည္မွာစိမ္ထားပါ။
မုန္.ပြဲၿပင္ၿပီဆို..ဆန္တိုဟူးကိုမိမိႏွစ္သက္တဲ့ပုံစံလွီး..ၾကက္သြန္ၿဖဴ + ႏွမ္းဆီခ်က္ ၊ ပဲငံၿပာရည္ ၊ ထန္းညွက္ရည္ ၊ ခ်င္းစိမ္ထားတဲ့ရွလကာရည္ ၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ ၊ နံနံပင္ ၊ ေၿမပဲေထာင္းတို.ထည့္ၿပီး..ခ်ိဳ ၊ ခ်ဥ္ ၊ငံ ၊ စပ္ေလး စားသုံးၾကပါတယ္..။
ႏွစ္သက္ပါက..စက္ၾကိတ္ၿမီးရွည္ဖတ္ လတ္ဆတ္တာေလးေတြနဲ.လည္း
ေရာစားေလ့ရိွတဲ့ ဆန္တိုဟူးသုတ္ပါ။
အရသာလိုအပ္ပါက ဆား ၊ ဟင္းခတ္မွဳန္.အနည္းငယ္ၿဖည့္စြက္ပါ။
မူရင္းဓါတ္ပုံပိုင္ရွင္ကို ေလးစားစြာအသိအမွတ္ၿပဳပါတယ္..။အမည္အတိအက် မမွတ္မိေတာ့ပါဘူး...။
Shared from ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား (FB)
No comments:
Post a Comment