ေကာ္ၿပန္.ရြက္.................၂၀ ရြက္
ပဲပင္ေပါက္......................၂၀က်ပ္သား
မုန္လာဥနီ........................၁ လုံး
ေဂၚဖီထုပ္........................၁ စိတ္
တရုတ္နံနံ+ ကုဆိုင္.........အနည္းငယ္စီ
မိမိႏွစ္သက္ရာမွိဳ..............အနည္းငယ္
( သားသတ္လြတ္မဟုတ္ပါက အသားတစ္မ်ိဳးနွပ္ႏွပ္စဥ္းထားပါ )
ဆမ္းစားရေသာေဆာ့(စ္)ရည္
*******************
ငရုတ္ဆီအပ်စ္.............. ၅ ဇြန္း
မန္က်ည္းမွည့္ရည္..........၁ ဇြန္း
ထန္းလ်က္ရည္..............၁ ဇြန္း
ၾကက္သြန္ၿဖဴ.................၃ တက္
ေရေႏြး.........................၁ ခြက္( လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)
ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုညွက္ေအာင္ေထာင္းၿပီး..အၿခားပါ၀င္ပစၥည္းအားလုံးနဲ.ေရာေမႊပါ..။
ဆမ္းစားရေသာေကာ္ရည္တစ္မ်ိဳး
*********************
ေရ.........................၁ ခြက္( လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)
ခ်င္းေသးေသး...........၁ တက္( ညွက္ေနေအာင္ႏုပ္ႏုပ္စင္းပါ)
ပဲငံၿပာရည္................၂ ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
ေကာ္မွဳန္. .................၃ ဇြန္း( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ေရကိုပူရုံေလးအပူေပးၿပီး..ခ်င္းႏုပ္ႏုပ္စဥ္း၊ ပဲငံၿပာရည္ထည့္ကာ ေကာ္မွဳန္.
ကိုအရည္ေဖ်ာ္ထည့္ၿပီးအပ်စ္မက်ဲေလး ၿပဳလုပ္ထားပါ။
ပထမဆုံးအသားထည့္မယ္ဆိုရင္ေတာ့မိမိအသုံးၿပဳလိုတဲ့အသားကို ညွက္ေနေအာင္ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းၿပီး..ဆား၊ ဟင္းခတ္မွဳန္.၊ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္.တို.နွင့္အတူဆီသတ္အေအးခံထားပါ။
ပါ၀င္ပစၥည္းဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကို ခပ္သးေသးစဥ္းၿပီး..ဆီသတ္ပါ။
ဆား၊ သၾကားတို.ကိုအနည္းငယ္သာထည့္ၿပီး..အရသာသြင္းပါ..။
မီးဖိုေပၚကခ်ၿပီဆိုရင္..တရုတ္နံနံ ၊ ကုဆိုင္ေလးမ်ားထည့္ၿပီးေရာေမႊအေအးခံထားပါ..။
ေကာ္ၿပန္စိမ္းၿပင္မယ္ဆိုရင္....ေကာ္ၿပန္.ရြက္ေလးေတြကိုေႏြးေအာင္(သို.)
ႏွဴးညံ့ေပ်ာ့အိေအာင္...ေရေႏြးစြတ္ထားတဲ့အ၀တ္ေလးနဲ.ဖုံးဖိထားပါ။
တစ္ရြက္ခ်င္းစီမွာ..မိမိလိုအပ္သေလာက္အသားအပါအ၀င္(သို.)အရြက္မ်ားသာထည့္လိပ္ၿပီး.....ပထမဆုံးေကာ္ရည္ေလးဆမ္း ၊ ငရုတ္ဆီရည္
ေလးဆမ္းကာ..ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ ဆလတ္ရြက္တို.ႏွင့္သုံးေဆာင္ပါ..။
( မွတ္ခ်က္...ေကာ္ၿပန္.အစာ ၊ ငရုတ္ဆီရည္ ၊ ေကာ္ရည္တို.မွာအရသာကိုအလြန္အကြ်ံထည့္သုံးဖို.မလိုအပ္ပါဘူး...။)
အၿခားႏိူင္ငံမွာ ေကာ္ၿပန္.ရြက္( ၿမန္မာၿပည္ပုံစံမ်ိဳး ရွာမရလို.) ဆန္ၿပားအပါးရြက္ကိုအသုံးၿပဳထားပါတယ္..။)
Shared from ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား (FB)
No comments:
Post a Comment